Ordets magt

Originaltitel: Le Brio
Instruktør: Yvan Attal
Produktion: Frankrig 2017
Alder: Tilladt for alle
Genrer: Drama/Komedie
Premieredato: 30.08.2018

CAMÉLIA JORDANA BLEV BELØNNET MED EN CÉSAR-PRISEN VED ÅRETS UDDELING FOR SIN ROLLE I "ORDETS MAGT" - FILMEN STRØG DESUDEN DIREKTE IND PÅ FØRSTEPLADSEN PÅ DEN FRANSKE BIO-HITLISTE!

SYNOPSIS:

DANIEL AUTEUIL SOM SEXISTISK RACIST

Mønsterbryderen Neïla Salah (Camélia Jordana) er en ung fransk kvinde med arabisk oprindelse, der trods en opvækst under fattige kår er kommet ind på jurastudiet, hvor hun bl.a. undervises af den anerkendte Pierre Mazard. Mazard er en brilliant underviser, men også en provokatør, som har svært ved ikke at dele ud af sine både sexistiske og racistiske holdninger. Efter at have ført sig frem på det groveste overfor Neïla, får Pierre en velfortjent reprimande af universitetets ledelse og tvinges til at coache Neïla op mod skolens prestigefyldte konkurrence i retorik på højeste ekvilibristiske niveau.

Rollen som Pierre Mazard indtages af Daniel Auteuil, som med hele tolv César-nomineringer og to César-statuetter er en af de mest hyldede og prisbelønnede franske skuespillere nogensinde. Han fik sit gennembrud i 1986 med ”Kilden i Provence” og vi har ligeledes kunnet nyde hans talent i film som ”Der ligger en hvid mand i din seng, mor!”, ”Før vinterkulden”, ”Skjult”, ”Enken fra Saint-Pierre”, ”Den 8. dag” og senest ”I min datters navn”.