Mysteriet ved Slack Bay

Originaltitel: Ma Loute
Instruktør: Bruno Dumont
Produktion: Frankrig, Tyskland 2016
Alder: 11 år
Genrer: Komedie
Udgivelsesdato: 06.07.2017 (AWE0727BIO)

PREMIERE I: Grand Teatret, Vester Vov Vov, Øst for Paradis, Nicolaj Cafe & Biograf, Ishøj Bio, Vig Bio m.fl.

SYNOPSIS
Sommeren 1910. På stranden ved Den Engelske Kanal er turisterne på mystisk vis begyndt at forsvinde. De berygtede kommissærer Machin og Malfoy lokaliserer forsvindingerne til det lille fiskersamfund, Slack Bay.
Her bor den mærkelige familie Brufort, ledet af den karismatiske far, som kæmper for at holde deres uregerlige sønner i skak - især den heftige Ma Loute! De holder til på en lille bakke over bugten, og hver sommer bevæger de sig ned for at blande sig med de almindelige mennesker på stranden. Og det er sådan den bemærkelighedsværdige kærlighedshistorie mellem Ma Loute og den unge lunefulde Billie Van Peteghem begynder. En kærlighed, der midt i al tumulten, vil ændre alt i begge disse sære familiers liv.

OM INSTRUKTØREN:
”Mysteriet ved Slack Bay” er instrueret af den anerkendte franske instruktør og manuskriptforfatter Bruno Dumont. Dumont har vundet ikke mindre end 26 internationale priser og har været nomineret til yderligere 20, bl.a. Den Gyldne Palme i Cannes i 2016 for netop ”Mysteriet ved Slack Bay”. Han har ligeledes været præsident for ”Caméra d'Or”-juryen ved den 61. Cannes Film Festival i 2008.

FESTIVAL:
”Mysteriet ved Slack Bay” vandt den såkaldte ”Soundtrack Award” ved filmfestivalen i Cannes i 2016, ligesom filmen samme år var nomineret til Den Gyldne Palme, samt til hele ni César Awards ved den 42. uddeling tidligere i år. Ydermere var Raph, der indtager rollen som Billie Van Peteghem, nomineret til en Lumiere Award i 2017 i kategorien ”Mest Lovende Skuespillerinde”.

PRESSEN SKREV:

"Slack Bay is a fun, peculiar romp with deeper conceits lurking beneath the surface.” – IndieWire
”Theatrically extravagant and precise” – The Guardian
”Beautifully made and bracingly eccentric” – The Hollywood Reporter