Mine helte

Downloads

Mine helte

Originaltitel: Mes héros
Instruktør: Éric Besnard
Produktion: Frankrig 2012
Alder: Tilladt for alle
Genrer: Drama
Spilletid: 97 minutter
Premieredato: 07.11.2013

PREMIERE I: Gloria, Vester Vov Vov, Øst for Paradis Århus, Biffen Aalborg, Cafebiografen Odense, Albertslund Biograferne, Gentofte Kino, Ishøj Bio, Atlas Biograferne & Viften Rødovre, Værløse Bio, Cafe Slotsbio Hillerød, Klovborg Kino, Nicolai Bio Kolding, Malling Bio

9.11.: Baltoppen Bio, fra 14.11.: Reprise Teatret Holte, 18.11.: Haslev Bio, 25.11.: Kinorevuen Skørping

”Ustyrligt charmerende” - Søren Hermansen, Kristeligt Dagblad

”Et lunt glimt i øjet… den franske charme gennemstrømmer både scener og replikker” - Charlotte Sarah Stuhr, Cinemazone

”En hjertevarm komedie” - Cphculture

Ekstra Bladet

”Hjertevarme og medmenneskelighed” Sophie Engberg Sonne, Politiken

”Fransk råhygge… hjertevarm historie” Johs. H. Christensen, Jyllands-Posten

”En hyggelig film med sjove, finurlige, almindelige, livs-nydende mennesker” Mette Frydenvang Bjerg, Cinemaonline

Maxime driver et lille ambulancefirma, som er ved at gå bankerot og hans problemer med forretningen går også ud over familien. Konen har indledt en hemmelig affære og børnene taler ikke længere til ham.
En skønne dag får han et opkald fra politiet, der beretter, at hans mor er blevet arresteret. Efter at have stillet kaution får han sig endnu en overraskelse. Det viser sig nemlig, at moderen har indvilget i at skjule en lille dreng, Tiemoko, for myndighederne, idet drengens mor står til at blive udvist af Frankrig. Maxime beslutter at tage en weekend væk fra familien for at løse situationen og finder i sit barndomshjem en gnist af svunden glæde og lykke.

"Mine helte" er en fornøjelig, hyggelig og hjertevarm komedie om at se det bedste i folk.

I rollerne ses Josiane Balasko, der her i Danmark blev kendt for sin rolle som portnersken i "Pindsvinet" og filmen byder desuden på et kærkomment gensyn med Pierre Richard, der i sin tid var et stort navn i en række komedier af bl.a. Yves Robert, Claude Zidi, Gérard Oury og Francis Veber som "Skyg den høje lyse med den sorte sko", "Frikadellens flugt", "Skøre gutter på flugt", "Vi er din far" og "Hjælp vi flygter". Desuden medvirker Gérard Jugnot, Clovis Cornillac, Ibrahim Burama Darboe, Magaly Berdy.

Udgives i samarbejde med Miracle Film