Lore

Downloads

Lore

Originaltitel: Lore
Instruktør: Cate Shortland
Produktion: Tyskland/Australien/England 2012
Alder: 15 år
Genrer: Drama
Spilletid: 109 minutter
Premieredato: 04.04.2013

PREMIERE I: Gloria, Park bio, Vester Vov Vov, Øst for Paradis Århus, Cafebiografen Odense, Biffen Aalborg, Cafe Slotsbio Hillerød, Nicolai Bio Kolding, Albertslund biograferne, Gentofte kino, Værløse bio, Hadsund bio og Kulturbiografen Frysehuset Holbæk

Fra 11.4.: Aars, 15.4.: Haslev, 18.4.: Holte og Skørping, 22.4.: Ry og Skibby, 24.4.: Fanø, 25.4: Nørre Åby og Skagen, 28.4.: Bjerringbro, 29.4.: Pandrup, 1.5.: Skælskør, 2.5.: Allerød, Gudhjem og Ishøj, 6.5.: Haarby og Nykøbing Mors, 8.5.: Humlebæk, 9.5.: Tisvildeleje, 14.5.: Hvalsø, 15.5.: Brønderslev, 29.5.: Stege, 1.7.: Samsø, 27.9.: Aarup Bio, 7.10.: Søllested, 18.11.: Hjallerup

"Det er en sjældent kongenial filmatisering af en indsigtsfuld og uafrystelig bog... løfter Lore op til særlige højder" Weekendavisen

"Tryllebindende... en af de senere års stærkeste film om Holocaust og Anden Verdenskrig" Information

"Usædvanligt overbevisende" DR Filmland

"En hjerteskærende visuel skønhed... en kraftig anbefaling" - Filmmagasinet Nosferatu

"En gennemført sanselig erkendelsesrejse en symbolladet tankevækker. Det er mesterligt gjort." - Jyllands-Posten

"Blændende billeder... Lavet med en imponerende omhu for hver eneste detalje. Brillant" - Ekstra Bladet

"Medrivende" - Fyens Stiftstidende

"En stærk film" - Kristeligt Dagblad

"Spændende scenografi, smukke billeder, stemninger og følelser" - Film-Nyt

"Berusende... en gennemgående æstetisk nydelse - et sansende og taktilt billeddigt" -Cinemazone

"Fine præstationer... Gruopvækkende som historisk dokument" - Cinemaonline

"En stærk film" -Filmmagasinet Ekko

"Poetisk... næsten eventyrlig" - Filmcitat.dk

"Overbevisende spillet" - Politiken

"Billedmæssigt en af årets flotteste film" - Cphculture

Hvem kan man stole på, når hele ens liv har været en løgn?

Handlingen udspiller sig i Tyskland i 1945, nær 2.verdenskrigs afslutning.
Lore ser sig nødsaget til at tage ansvaret for sine fire yngre søskende, da deres nazi-forældre er taget af de allierede. Børnene ser for første gang den fulde alvor af deres forældres gerninger og står i en håbløs situation, hvor de er ude af stand til at klare sig selv og med udsigt til en sand rædselsrejse, sætter de sig for at krydse et hærget land for at nå frem til deres bedstemors hjem omkring 900 kilometer længere nordpå.
På deres rejse møder de den karismatiske, unge Thomas, der viser sig at være jødisk flygtning. Lores verden er splittet mellem håb og had: Hun er både fascineret og bange for den unge mand, men ser sig nødsaget til at stole på ham; en person, der er indbegrebet af alt, hendes forældre har lært hende at frygte og foragte.

Lore spilles af Saskia Rosendahl, der en af Tysklands mest spændende, unge talenter. Hun voksede op med en kærlighed til teatret i sin hjemby, Berlin og har som helt ung medvirket i adskillige teaterforestillinger før hun fik sin første filmrolle i "Für Elise" i 2010.

Thomas spilles af Kai Malina, der fik sit gennembrud i Michael Hanekes vinder af Guldbjørnen og Oscar-nominerede "Det hvide bånd" i 2009. Før denne rolle havde Kai medvirket i en række tv-roller, bl.a. i "Der Alte", "Patchwork", "Tatort" og "Stromberg". "Lore" er hans anden filmrolle og han er allerede nu ved at være en af de mest eftertragtede unge tyske skuespillere.

Australske Cate Shortland kendes i Danmark for filmen "Somersault", der fik premiere på Cannes Film Festival 2004 i "Un Certain Regard". "Lore" er hendes største succesfilm siden denne og var Australiens bidrag til en Oscar-nominering for Bedste Ikke-amerikanske film 2013.

Filmen præsenteres i samarbejde med Miracle Film.
http://www.miraclefilm.dk/Movies/Details/90