I min datters navn

Originaltitel: Au nom de ma fille
Instruktør: Vincent Garenq
Produktion: Frankrig/Tyskland 2016
Alder: 11 år
Genrer: Drama/Thriller
Spilletid: 87 min.
Premieredato: 21.09.2017

PREMIERE I: Vester Vov Vov, Dagmar (NFB), Trøjborg (NFB), Valby Kino, Cafe Biografen i Odense, Klovborg Kino, Malling Bio, Øst for Paradis, Nicolai Biograf & Cafe, Kino 1-2-3 i Thisted, Café Slotsbio, Ishøj Bio, Biohuset i Lemvig, Vig Bio, Baltoppen Bio, Apollon i Struer, Værløse Bio 1&2, Biffen Nordkraft, Frysehuset m.fl.
Fra den 28.09.17: Læsø Bio Fra den 02.10.17: Allerød Bio Fra den 03.10.17: Biografen Stege Fra den 05.10.17: Tisvilde Bio Fra den 09.10.17: Mørkøv Kino Fra den 26.10.17: Scala i Gudhjem Fra den 06.11.17: Haslev Bio Fra den 19.12.17: Vamdrup Kino Fra den 16.01.18: Nysted Biograf-Teater

MED BAFTA-, CANNES- OG CÉSAR-VINDEREN DANIEL AUTEUIL!

SYNOPSIS:
Året er 1982. André Bamberski modtager den frygtelige besked, at hans 14-årige datter er død på sin ferie hos sin mor og stedfar i Tyskland. Han meddeles, at datterens død var en ulykke, men Bamberski er overbevist om, at det ikke forholder sig sådan og går i gang med at undersøge sagen, der ender med at blive en årelang kamp for retfærdighed.

Historien er baseret på virkelige begivenheder.

Hovedrollen, som den hårdtprøvede André Bamberski, indtages af ingen ringere end Daniel Auteuil. Siden Auteuil indledte sin skuespillerkarriere i starten af 1970’erne, har han vundet hovedpræmien som Bedste Skuespiller under filmfestivalen i Cannes for den Golden Globe nominerede ”Den 8. dag”, en BAFTA for sin rolle i ”Kilden i Provence”, to César Awards og utallige andre priser. Auteuil er en fremragende karakterskuespiller, der i ”I min datters navn” udfolder hele sit kreative talent og er med til at skabe et intenst og medrivende drama.

I rollen som filmens antagonist ses den prisbelønnede tyske stjerne-skuespiller Sebastian Koch (”Den danske pige”, ”Black Book”, ”De andres liv” m.fl.”), ligesom også Cannes-vinderen Marie-Josée Croze (”Barbarernes invasion”, ”München”, ”Fortæl det ikke til nogen”) og Christelle Cornil (”Electric Indigo”, ”To dage, en nat”) er på rollelisten.

Filmen, ”I min datters navn”, er med andre ord et stjernespækket fransk drama om en kamp for retfærdighed, som optog Europa i det meste af 30 år.

PRESSEN SKREV:


”Betagende, blændende og dybt rørende” – CinemaOnline


”En mareridtsagtig sand fortælling om en forfærdelig forbrydelse. Til dig, der har en stærk retfærdighedssans” – Magasinet Liv


”Det er enormt befriende, at se en film med et tragisk narrativ uden, at det resulterer i en tudefilm” – Kultbox


"Daniel Auteuil formår at skabe sympati for den utrættelige far" - Ordet


”Det er enormt befriende, at se en film med et tragisk narrativ uden, at det resulterer i en tudefilm” – Kultbox


"Den franske I min datters navn bygger på den sande historie om en mareridtskamp for at få en mand dømt" - Cinemazone

"En utrolig autentisk historie" - Filmmagasinet Ekko

"Daniel Auteuil er som altid fremragende, han fylder hele filmen ud og gør Bamberski sprællevende foran os" - Filmland

"Ugens bedste film bliver derfor den, der lyder af mindst på papiret" - Weekendavisen


”a sheer triumph. A masterful piece of french cinema” – The Peoples Movies

”A compelling film” – The Guardian