Edie

Originaltitel: Edie
Instruktør: Simon Hunter
Produktion: UK 2017
Alder: 7 år
Genrer: Drama
Spilletid: 102 minutter
Premieredato: 29.05.2019

Vises i: Vester Vov Vov, Valby Kino, Cafe Biografen i Odense, Klovborg Kino, Baltoppen Bio i Ballerup, Kulturbiografen Frysehuset, Værløse Bio, Nicolai Cafe & Biograf, Øst for Paradis, Biffen Nordkraft m.fl.
Cafe Slotsbio i Hillerød (30.05.19), Bibliografen i Bagsværd (06.06.19), Gilleleje Bio (10.06.19), Victoria Teatret i Sorø (13.06.19), Katuaq Bio i Grønland (18.06.19), Den Lille Biograf i Esbjerg (01.09.19), Kulturhuset Viften (16.12.19).

SYNOPSIS:
Den 83-årige Edie mener ikke, at der findes noget, som hedder “for sent”. Derfor lægger hun sit gamle liv bag sig, dropper snakken om alderdomshjemmet, pakker sin rygsæk og begiver sig ud på det ultimative eventyr: At bestige det mægtige bjerg, Mount Suilven i Skotland.

”Edie” er en herlig og livsbekræftende film om at stoppe op og nyde og udnytte den sparsomme tid som udgør det, vi kalder livet. Fantastiske billeder, stærke karakterer og en hjertevarm historie danner rammerne for en vandretur, som ikke bare er en del af filmen, men som rent faktisk gjorde skuespillerinden Sheila Hancock til den ældste person, der har besteget Mount Suilven – i virkeligheden!

DEN DANSKE PRESSE SKREV:


"Sheila Hancock giver i den grad kant, skarphed og dybde til rollen som ikke altid sympatiske Edie" - Femina

DEN INTERNATIONALE PRESSE SKREV:

“Sheila Hancock’s exceptional performance hits the heights” – The Hollywood News


“Life-affirming” – Metro (UK)

“A pleasant, easy experience - aided by the dramatic mountain footage” – New Zealand Herald