De fortabte børns by

Downloads

De fortabte børns by

Originaltitel: La cité des enfants perdus
Instruktør: Marc Caro, Jean-Pierre Jeunet
Produktion: Frankrig, Tyskland, Spanien, Belgien, USA - 1995
Alder: Tilladt for børn over 11 år.
Genrer: Fantasy/Drama/Sci-fi
Spilletid: 112 minutter
Premieredato: TBA

Dystopisk steampunk-film af makkerparret Marc Caro og Jean-Pierre Jeunet med Ron Perlman og Daniel Emilfork i hovedrollerne.

I ”De fortabte børns by” bor videnskabsmanden Krank på en afsidesliggende boreplatform. Han ejer ikke evnen til at drømme og kidnapper derfor børn for at stjæle deres. Det vil gøgleren One (Ron Perlman) og den ni-årige pige Miette sætte en stopper for, og de begiver sig ud på en farefuld færd gennem den natmørke havneby.

Jeunet og Caro har skabt et surrealistisk, grotesk og overrumplende fantasifuldt mesterværk, hvor handlingen, der med referencer til tegneseriekunstnere som Enki Bilal, bindes sammen af et væld af underlige figurer, magi og kloner med en fænomenal Daniel Emilfork i centrum som det onde misfoster, Krank.

Før ”De fortabte børns by” instruerede makkerparret succesen ”Delikatessen”, inden Jeunet selv stod bag instruktionen af film som ”Alien – Genopstandelsen” og de Oscar-nominerede ”Den fabelagtige Amélie fra Montmartre” og ”En lang forlovelse”.


"Endelig kom den! Et fantastisk eventyr og en vidunderlig hyldest til fantasien og drømmene, der med sin visuelle kraft og sprudlende iderigdom er helt unik. Se den!!!" - Cinemaonline.dk