Charlatan

Originaltitel: Charlatan
Instruktør: Agnieszka Holland
Produktion: Tjekkiet, Irland, Slovakiet, Polen - 2020
Alder: 15 år
Genrer: Drama
Spilletid: 118 min
Premieredato: 18.11.2021

”Charlatan” er baseret på den sande historie om Jan Mikolášek, den tjekkiske homøpat, som tidligt i 1900-tallet diagnosticerede og helbredte millioner af mennesker ved hjælp af en unik intuition og viden om urternes og planternes helende kraft. I takt med den voksende succes og øgede opmærksomhed begyndte både det nazistiske og kommunistiske regime at fatte interesse for den ukonventionelle læge.

Filmen, der er udvalgt som Tjekkiets Oscar-bidrag i 2021, er instrueret af den hyldede og Oscarnominerede (”Europa Europa”) polske instruktør Agnieszka Holland, hvis seneste film, ”Den sorte jord” høstede store roser og stor succes under lanceringen her til lands.

”Charlatan” havde verdenspremiere under Berlins filmfestival 2020 og var nomineret til den prestigefyldte pris for bedste instruktion til European Film Awards.

Den internationale presse skrev:

"There's an austere elegance to Holland's film-making..." - Observer

"A fascinating and well-executed biopic that gives a local icon an international audience" - The Pink Lens

"Holland... deftly moves the story through its present and past and elicits understated performances throughout the entire cast, all without excessive sentimentality" - Los Angeles Times