Better Days (Titel TBA)

Downloads

Better Days (Titel TBA)

Originaltitel: Shaonian de ni
Instruktør: Derek Tsang
Produktion: Kina - 2019
Alder: TBC
Genrer: Drama
Spilletid: 135 minutter
Premieredato: TBA

OSCARNOMINERET I 2021 SOM BEDSTE INTERNATIONALE FILM

Tidligere i år var BETTER DAYS en af de fem film, som konkurrerede om årets Oscar for Bedste internationale film. Som bekendt løb Thomas Vinterbergs ”Druk” med sejren, men folkene bag ”Better Days” kan trøste sig med, at filmen har vundet 59 (!) andre priser på festivaler verden over.

Filmen blev en gigantisk succes i Hongkong/Kina og er baseret på virkelige begivenheder, som var hovedårsagen til, at man fik sat mobning i skolen på dagsordenen.

Da teenagepigen Chen Nian sammen med sine medstuderende overværer, hvordan en af kammeraterne springer i døden fra en af skolebygninger, sender det naturligvis chokbølger gennem både elever og lærere. Årsagen til selvmordet skal findes i lang tids mobning, men desværre ændrer dødsfaldet ikke på mobbernes adfærd, som i stedet kastet deres interesse på Chen. Snart er hun det nye offer, og hun udsættes for utallige grove overgreb. I desperation søger Chen støtte hos den ungdomskriminelle Xiao, der snart giver hende et løfte: Han vil være hendes beskytter…