Apocalypse Now: Final Cut

Originaltitel: Apocalypse Now: Final Cut
Instruktør: Francis Ford Coppola
Produktion: USA 1979/2019
Alder: 15 år
Genrer: Krigsfilm/Drama
Premieredato: 28.11.2019

DEN NYE VERSION AF HISTORIENS BEDSTE KRIGSFILM – DER NU FREMSTÅR PRÆCIS, SOM FRANCIS FORD COPPOLA ØNSKER DET!

Det er nu 40 år siden, at krigsfilmen, der af mange betegnes som historiens bedste, havde premiere – Francis Ford Coppolas APOCALYPSE NOW!

Men filmen har aldrig tidligere været vist, som Coppola selv ønskede det – før nu.

SYNOPSIS:
Under Vietnam-krigen sendes den amerikanske efterretningsofficer Benjamin L. Willards (Martin Sheen) på en hemmelig mission. Han skal opspore og likvidere den gale oberst Kurtz (Marlon Brando), der skjuler sig dybt inde i Cambodjas jungle, hvor han har etableret sig med sin egen hær af indfødte. Det bliver en rejse gennem krigens helvede og en indre rejse til sindets afkroge.

”Apocalypse Now” er belønnet med ikke mindre end to Oscar-statuetter og nomineret til yderligere seks. Filmen har ligeledes vundet Guldpalmen, tre Golden Globes, to BAFTA-priser og utallige andre udmærkelser.

Filmen er instrueret af den femdobbelte Oscar-vindende mesterinstruktør Francis Ford Coppola (bl.a. Godfather-trilogien) og byder på en perlerække af skuespillere i form af bl.a. Marlon Brando, Martin Sheen, Dennis Hopper, Harrison Ford og Robert Duvall.

OM ”THE FINAL CUT”:
Den nye endegyldige version havde verdenspremiere i Cannes i år, hvor den høstede stående ovationer, og hvor den 40 år tidligere vandt Guldpalmen. Hen over efteråret og vinteren 2019/2020 vil den indtage biografer verden over, med helt ny og banebrydende lyd, som vil være med til at give biografgængerne den ultimative oplevelse af filmen. Der er også lagt et enormt stykke arbejde i at renovere billedet i 4K ultra-HD.
Derudover har Coppola selv klippet filmen om, således at spilletiden nærmer sig tre timer – altså godt og vel en halv time længere end den oprindelige version, men dog kortere end ”Apocalypse Now: Redux”-versionen fra 2001, der indeholdt 49 minutter af bortklippede scener. Scener, som mestendels var med til at sænke filmens tempo, og gøre ”Redux”-versionen til en langsommelig affære.
Det er der rådet bod på med denne nye – og ubetinget bedste – udgave af filmen. Forvent at blive blæst omkuld af Coppolas nye version, som naturligvis skal ses og opleves det eneste optimale sted: I biografen!

PRESSEN SKREV:


"Den viser os, hvor frie vi er blevet til at se og vælge. Verden er grænseløs. Dommedag Nu er i den forstand ikke blot den første nutidige krigsfilm. Men en af de første film overhovedet, der begriber og iscenesætter selve det nutidige i billeder og stemninger. Det er udelukkende et spørgsmål, om man tør se den i øjnene" - Politiken


"Både en filmisk, følelsesmæssig og intellektuel åbenbaring, hvis klarøjede vanvid stadig rammer lige rent" - Ekstrabladet


"Mesterinstruktøren Francis Ford Coppola var på selvmordets rand, da det endelig lykkedes ham at færdiggøre Vietnam-filmen. Produktionen, som var budgetteret til seks uger, kom til at tage 16 måneder, bl.a. fordi hovedrolleindehaveren fil nervesammenbrud og hjertestop, samt at flere af skuespillerne var på alverdens stoffer" - BT


"Verdens bedste krigsfilm" - Filmreactor


"Dommedag nu har en af de mest fascinerende produktionshistorier i Hollywoods historie, men i modsætning til dens beslægtede nyder den endelige film godt af anstrengelserne – man fornemmer ligefrem de 18 måneders tropiske mareridt skinne ud gennem de medvirkendes desperation" - Cinemazone